bio Hurmio-orkesterin musiikki Konserttipaikat - ja päivämäärät Haastattelut Yhteystiedot
Hurmio:


Olavi Virran ikivihreät tangoklassikot ovat päässeet jazzvirtuoosi Jukka Perkon & Hurmio-Orkesterin käsittelyyn! Samalla tämä kansallisromantiikalla höystetty "Music Of Olavi Virta" -albumi teki merkittävää historiaa olemalla ensimmäinen suomalainen Blue Note levymerkille tehty levytys.

Kotimaassa Jukka Perko & Hurmio-orkesteri on jo kerännyt useita palkintoja ja tunnustuksia. "Music of Olavi Virta" albumi palkittiiin Emma-patsaalla vuoden 2000 parhaana jazzlevynä. Jukka Perko oli myös ylivoimainen kriitikoiden suosikki. Jazzrytmit -lehden kriitikkoäänestyksessä Jukka valittiin vuoden muusikoksi, "Music of Olavi Virta" vuoden albumiksi ja Hurmio-orkesteri vuoden yhtyeeksi. Lisäksi Jukka voitti altto- ja sopraanofonistien sarjat. Hurmio-orkesterin toinen saksofonisti Manuel Dunkel voitti tenoristien sarjan ja rumpali Teppo Mäkynen sai vuoden rumpalin tittelin.

Tangoikoni Olavi Virta on ollut yksi Perkon nuoruuden suurimmista vaikuttajista ja tehnyt häneen lähtemättömän vaikutuksen; hän halusi tehdä kunniaa Virran esittämälle musiikille sovittamalla sen jazzyhtyeelle. Suurta huomiota herättäneiden Olavi Virta konserttien innoittamana tuottaja J-P Virtanen ja Jukka Perko Hurmio-Orkestereineen (Manuel Dunkel tenorisaksofoni, Lasse Lindgren basso ja Teppo Mäkynen rummut) levyttivät yhdellä stereoparilla 50-luvun äänitekniikan tyyliin useat kuolemattomat melodiat, kuten "Hurmio", "Punatukkaiselle tytölleni", "Punaiset lehdet" ja "Mustasukkaisuutta".

"Music Of Olavi Virta" toimii myös mainiona esimerkkinä Jukka Perkon tavasta tehdä mielenkiintoisia ja omintakeisia sovituksia ja antaa koko kansan tuntemille tangoille raikkaita sävyjä vieden ne täysin uuteen ulottuvuuteen arvokasta suomalaista tangoperinnettä kunnioittaen.

Taustaa Jukka Perkosta:

32-vuotiaalla saksofonisti Jukka Perkolla on jo mittava kansainvälinen ura takanaan jazz-muusikkona. Hänen läpimurtonsa tapahtui ylistävien arvostelujen siivittämänä vuoden 1986 Pori Jazz festivaaleilla, ja jo vuotta myöhemmin hän kiersi ympäri Eurooppaa ja Amerikkaa Dizzy Gillespien Big Bandissa. Keikkailun ohella Perko aloitti vuonna 1987 opintonsa Sibelius Akatemian Jazzosastolla, jossa hän myös tapasi tulevan työkumppaninsa vibrafonisti Severi Pyysalon.

Vuonna 1989 Perkosta tuli UMO big bandin vakituinen jäsen. Viisi vuotta kestäneen UMO pestin jälkeen Jukka päätti keskittyä säveltämiseen, lukuisiin projekteihin ja ennenkaikkea omaan soolouraansa, jonka aikana hän onkin saavuttanut lukuisia palkintoja ja tunnustusta sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Kyseisistä palkinnoista mainittakoon mm. Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto 1989, Finland Festivals ketjun nuori taiteilija 1993, Perko-Pyysalo Poppoon Emma-palkinto vuoden parhaasta Jazzlevystä 1993 ja toinen sija European Jazz Ensembles kilpailussa Leverkusenin Jazztage-festivaaleilla sekä Pori Jazz festivaalin nuori taiteilija palkinto vuonna 1994.

takaisin Hurmio-pääsivulle