5 Vinkkiä Soittimien Huoltoon

Soittimet ovat tärkeitä meidän kaikkien elämässä. Kun jotkut soittavat sitä, toiset nauttivat sen kuuntelusta. Monet ihmiset saavat elantonsa soittimista. Kuitenkin, kuten kaikki muut esineet, myös musiikki-instrumentit ovat herkkiä erilaisille vaurioille. Soittimet ovat kalliita, joten sinun on pidettävä ne hyvässä kunnossa käyttääksesi niitä pidempään. Asianmukainen huolto pidentää instrumenttien käyttöikää. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua hoitamaan instrumenttejasi.

  • Säilytä Ne Kotelossa

Jotkut ihmiset haluavat esitellä soittimiaan muiden nähtäväksi. Se on suuri virhe. Se voi lisätä esteettistä kauneutta kotiisi. Se pitää instrumenttisi kuitenkin vaarassa tilanteissa, joissa vieraasi voivat koskettaa sitä tai käyttää sitä väärin. Jousisoittimet ovat alttiimpia tällaisille vaurioille kuin puhallinsoittimet. Jos käytät instrumenttiasi konsertteihin, sinun on säilytettävä se turvallisessa kotelossa. Kotelo suojaa instrumenttia ja estää putoamisen tai törmäyksen aiheuttamat vauriot.

  • Älä Ylikuormita Koteloasi

Kotelaasi saa käyttää vain soittimen säilyttämiseen. Joskus, kun sinulla ei ole laukkua mukana, saatat houkutella pitämään muita tavaroita kotelossa. Instrumenttikotelo on suunniteltu vain soittimien kuljettamiseen. Joten jos ylikuormitat koteloa muilla esineillä, se aiheuttaa painetta instrumenttiisi. Jos joudut kantamaan muita tavaroita, sinun on kannettava toinen laukku.

  • Puhdista Instrumenttisi

Yritä puhdistaa instrumentti jokaisen käytön jälkeen. Vaikka et käyttäisi instrumenttejasi säännöllisesti, sinun on puhdistettava instrumentit niiden käyttöiän pidentämiseksi. Kun instrumenttia ei puhdisteta säännöllisesti, siihen kerääntyy pölyä ja muita ei-toivottuja hiukkasia, mikä vaikuttaa sen suorituskykyyn. Voit käyttää kosteaa liinaa instrumentin puhdistamiseen. Vältä puhdistusliuosten käyttöä, koska ne sisältävät vahvoja kemikaaleja, jotka voivat vaikuttaa instrumentin viimeistelyyn.

  • Säilytä Huoneen Lämpötila

Huoneen lämpötilan vaihtelut voivat vaikuttaa soittimeesi. Nyrkkisääntö suosittelee soittimen säilyttämistä kuivassa paikassa. Jos lämpötila on kuuma, se voi rikkoa instrumentin puiset osat, mikä vaikuttaa viritykseen ja kokoonpanoihin. Kuumuus voi myös sulattaa nivelet heikentäen niitä. Siksi yritä kostuttaa huoneesi, kun se on kuuma. Liiallinen kylmä on myös ongelmallista, koska se saa puuosat vääntymään ja turpoamaan. Lämmitä huoneesi kylmässä ilmastossa. Se myös estää homeen muodostumisen instrumenttiisi.

  • Korjaa Kotelo, Jos Se On Kulunut

Jos käytät koteloa liian pitkään, se aiheuttaa paljon vahinkoa. Se toimii soittimesi hengenpelastajana. Mahdolliset vauriot on korjattava mahdollisimman pian, jotta tilanne ei pahene. Jos vauriot jatkuvat, tuholaiset voivat päästä kotelon sisään. Ne voivat vahingoittaa instrumenttia vakavasti.